5 meestgestelde vragen over nieuwe locatie

Dit jaar vindt Pleinpop voor het eerst op een andere locatie plaats: het weiland bij de loswal (Kerkdijk 5, Alphen). Een bijzonder besluit, dat vooral enthousiast is ontvangen, maar hier en daar ook wat vragen opriep. Hieronder beantwoorden we de meestgestelde vragen.

1. Waarom een andere locatie?
Zijn die sterretjes op het tentdoek je weleens opgevallen? En ook dat het er de laatste jaren steeds meer werden? Dat zijn allemaal reparaties. De tent is aan vervanging toe, dus gingen we samen met onze leverancier Van Ham Tenten & Podia op zoek naar een goed alternatief. Al snel bleek dat we wat meer ruimte nodig hadden voor de nieuwe tent. De afmeting van het plein, de bomen, de muurtjes. Er zijn geen mogelijkheden om daar wat extra meters te pakken. Uiteindelijk bleek het weiland bij de loswal de meest ideale plek. Deze locatie is zorgvuldig gekozen na overleg met gemeente, brandweer, politie, Veiligheidsregio, Rijkswaterstaat, pachters en andere betrokkenen.

2. Waar komt de tent te staan?

De tent komt in het weiland te staan. Met rijplaten en vloerdelen maken we een goed toegankelijke en veilige locatie. Bij mooi weer kun je ook buiten een biertje bestellen aan de bar.

3. Is dat wel veilig bij het water?
Ja, zoals je op de plattegrond kunt zien maken we een afgesloten evenemententerrein. Aan de Maas-zijde is de backstageruimte, hier komen alleen mensen die daarvoor bevoegd zijn. Er is dus geen directe toegang tot de oevers van de Maas.

4. Is er voldoende beveiliging en toezicht?
Ja, naast zichtbare beveiligers maken we gebruik van cameratoezicht. In een speciale wagen houden specialisten continu toezicht op het terrein via vele beeldschermen. Het cameratoezicht gebruiken we om eventuele kleine opstootjes in de kiem te smoren of zelfs te voorkomen, drankgebruik door minderjarigen en ander ongewenst gedrag te signaleren en de situatie op het terrein te monitoren. Een fijn en veilig gevoel voor de bezoekers, vrijwilligers en de organisatie.

5. Hoe zit het met parkeren?
Je kunt parkeren op het Burg. Baltussenplein bij de kerk, het grasveld achter de Edohof en de omliggende straten in het dorp. Dit alles is op loopafstand van Pleinpop (ca. 200 meter). Voor fietsen komt er een fietsenstalling bij het festivalterrein.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan een berichtje en we beantwoorden je vraag graag.