Lintje voor vier bestuursleden Pleinpop.nl

In april van dit jaar zou de 20e editie van Pleinpop.nl plaatsvinden in Alphen (gld). Wat 20 jaar geleden begon als een klein dorpsfeest, groeide uit tot een driedaags muziekfestival. Een begrip in de regio. En dat heeft niet alleen heel veel bezoekers en muziekliefhebbers behaagd, maar nu ook de Koning. De vier bestuursleden van de eerste uren ontvingen op woensdag 9 september een Koninklijke Onderscheiding uit handen van de burgemeester van West Maas en Waal, Vincent van Neerbos.

Vier bestuursleden

Willie Appeldoorn, Ellen Jagtenberg-Poulussen en Johan de Jong stonden in 2000 aan de wieg van Pleinpop.nl. Drie jaar later kwam Geert van Sommeren aan boord. Samen met een grote groep trouwe vrijwilligers, leveranciers en sponsoren bouwden ze jarenlang aan een festival van formaat. Hiervoor zijn zij nu benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op naar editie 2021

Dit jaar is Pleinpop.nl vanwege de coronamaatregelen afgelast, als een van de eerste evenementen in de regio. De organisatie heeft goede hoop dat het festival op 9-10-11 april 2021 wel gewoon door kan gaan.

Over Pleinpop.nl

Pleinpop.nl is in twee decennia uitgegroeid tot een begrip in de regio. Een groot muziekfestival voor jong en oud met nog altijd de dorpse gezelligheid. Waar bekende, grote en veelbelovende artiesten op het podium staan en waar duizenden mensen uit de regio samen feest vieren. Meer informatie over de geschiedenis van Pleinpop.nl.

Foto: Reinier Jansen