XANDER DE BUISONJÉ

XANDER DE BUISONJÉ

XANDER DE BUISONJÉ

Al snel een muzikaal talent!

Al vanaf zijn geboorte blijkt dat niets Xander de Buisonjé kan weerhouden de wijde wereld in te trekken! De opgewekte natuur, waarover Xander bleek te beschikken, beloofde veel voor de toekomst. Of hij nu jazz, een wals, rock & roll, marsmuziek of soul hoorde, Xander kon er wel mee uit de voeten.

Zowel met Volumia! als solo een enorm succes
We leren Xander kennen als frontman van Volumia!, waar hij zelf geschreven nummers als ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’ toevoegde aan de Nederlandstalige klassiekers. In 2002 geeft Xander met Volumia! een afscheidsconcert in de Heineken Music Hall en gaat vervolgens zijn carrière als solo artiest voortgezet. In 2004 vertolkt hij het nummer ‘Zij Gelooft In Mij’ tijdens de uitvaartdienst van André Hazes. Vijf solo-albums, een akoestische album en meerdere televisieprogramma’s later, beweegt Xander het publiek nog steeds met zijn charme, enthousiasme en energie. Daarnaast begint hij ook een gevestigd presentator te worden. Xander zijn laatste album ‘Xander in Concert’ is een spetterend live album met Nederlandse- en Engelstalige tracks. De reacties op het album zijn overweldigend en een paar weken na de lancering komt het binnen op nummer 1 in de Album Top 100! Een waanzinnige prestatie!

Xander is een artiest, een entertainer, een presentator. Maar bovenal een mensenmens. Mensen geven hem inspiratie. Hij geeft ze er onvergetelijke momenten voor terug. Xander hoopt dat hij in de toekomst met zijn talent en zijn muziek steeds meer mensen aan elkaar kan verbinden. Dit liet hij vorig jaar zien in Alphen en ook dit jaar komt hij naar Pleinpop.nl 2017!